|
|
|
|
|
Zelf
een gast zijn op je volgende feest in warme sfeer van je eigen thuis...
Dit kan met gastronomie van Delicatessen Traiteur Luc Decuypere
Even
voorstellen :
Zijn
grootmoeder langs moederszijde, Germaine Marmenout was kokin
in het toenmalige prestigeuse "Hotel Jose" in de Vissersstraat
te Blankenberge. Zijn grootmoeder langs vaderszijde, Madeleine
Bertier, baatte geruime tijd "Pension Royale" in De Haan
uit en stond zelf achter hot fornuis. De microbe van het koken zat
dus reeds in bet bloed. |
|
|
Als broekventje
van 10 jaar werd Rik Peeters zjjn vriend. De chef en eigenaar
van restaurant " St. Hubert", Manitobaplein te Blankenberge,
stimuleerde de jonge knaap en op 14 jarige leeflijd startte Luc
Decuypere aan de hotelschool te Brugge. In zijn vrije tijd was
hij te vinden in de keuken van zijn vriend en leermeester.
Eens afgestudeerd, nam hij de kans om in Brussel zijn stiel te
vervolmaken met beide handen aan. De keukens van "L'Ecailler
du Palais Royal", "La Villa Lorraine" en Hotel Royal
Windsor- Restaurant "Les Quatre Saisons"... kennen voor
hem geen geheimen meer.
Op 04/11/85 won hij, amper 25-jaar oud, de wedstrijd "Prosper
Montagné". Gedurende het jaar 1986 mocht hij zich dan
ook "Beste kok van België"
noemen.
De zee mistte hem echter, en Luc keerde terug naar de kust. Hij
werd chef in het restaurant " Bourgoensche Cruyse " te
Brugge en daarna in hotel Andromeda to Oostende.
|
|
|
De nieuwe kooktechnieken intrigeerden hem echter en Luc trad in
dienst bij de firma " Imagine Switserland ". Daar leerde
hij o.a. het bereiden van vacuum verpakte producten , bereidingen
met stoom, bereidingen onder lage temperatuur. Door bet toepassen
van deze technieken wordt een gezonder, hygiënischer en kwalitatief
uitstekend eindprodukt verkregen.
|
|
|
|
En dan zijn
we 01/01/1996. De start van de eigen zaak. Er werd geïnvesteerd
in een professionele keuken met toestellen van hoogstaande kwaliteit
die het toepassen van de aangeleerde technieken toelaten, een
bestelwagen werd aangekocht en Traiteur
Delicatessen Luc Decuypere was geboren. Het streefdoel
is niet alleen gerechten te bereiden van hoge kwaliteit tegen
een gunstige prijs, maar ook tegemoet te komen aan de specifieke
eigenheid van de klant.
Dagschotels zoals zalmplakje
in graantjesmosterdsaus, biefstuk van de kogel in rode wijnsaus
en kabeljauwhaasje "Dugléré" zijn enkele voorbeelden van hoe een
dagelijkse maaltijd een feestelijk tintje krijgt.
Ook à la carte kan besteld
worden. Enkele van de toppers zijn : traditioneel naar aloud recept
geroosterde beenham ingespoten in de aderen met honing en porto
vergezeld van een groentenbuffet, een koude visschotel met kreeft
en andere fijne vissoorten, culinair verrassingsbrood en nog veel
meer.
|
|
Luc
Decuypere,
een naam voor goede smaak…
|
|
|
Bereidingen:
Luc Decuypere
Tekst: ©Ann Clarysse
Kunstwerken: Mara, Miodrag, Folon,
Carcan.
Hosting: BSYS
bvba
|
|
Top |