Diploma's en referenties
 
Zelf een gast zijn op je volgende feest in warme sfeer van je eigen thuis...
Dit kan met gastronomie van Delicatessen Traiteur Luc Decuypere


Even voorstellen :
Zijn grootmoeder langs moederszijde, Germaine Marmenout was kokin in het toenmalige prestigeuse "Hotel Jose" in de Vissersstraat te Blankenberge. Zijn grootmoeder langs vaderszijde, Madeleine Bertier, baatte geruime tijd "Pension Royale" in De Haan uit en stond zelf achter hot fornuis. De microbe van het koken zat dus reeds in bet bloed.


Als broekventje van 10 jaar werd Rik Peeters zjjn vriend. De chef en eigenaar van restaurant " St. Hubert", Manitobaplein te Blankenberge, stimuleerde de jonge knaap en op 14 jarige leeflijd startte Luc Decuypere aan de hotelschool te Brugge. In zijn vrije tijd was hij te vinden in de keuken van zijn vriend en leermeester.

Eens afgestudeerd, nam hij de kans om in Brussel zijn stiel te vervolmaken met beide handen aan. De keukens van "L'Ecailler du Palais Royal", "La Villa Lorraine" en Hotel Royal Windsor- Restaurant "Les Quatre Saisons"... kennen voor hem geen geheimen meer.

Op 04/11/85 won hij, amper 25-jaar oud, de wedstrijd "Prosper Montagné". Gedurende het jaar 1986 mocht hij zich dan ook "Beste kok van België" noemen.
De zee mistte hem echter, en Luc keerde terug naar de kust. Hij werd chef in het restaurant " Bourgoensche Cruyse " te Brugge en daarna in hotel Andromeda to Oostende.De nieuwe kooktechnieken intrigeerden hem echter en Luc trad in dienst bij de firma " Imagine Switserland ". Daar leerde hij o.a. het bereiden van vacuum verpakte producten , bereidingen met stoom, bereidingen onder lage temperatuur. Door bet toepassen van deze technieken wordt een gezonder, hygiënischer en kwalitatief uitstekend eindprodukt verkregen.

 

En dan zijn we 01/01/1996. De start van de eigen zaak. Er werd geïnvesteerd in een professionele keuken met toestellen van hoogstaande kwaliteit die het toepassen van de aangeleerde technieken toelaten, een bestelwagen werd aangekocht en Traiteur Delicatessen Luc Decuypere was geboren. Het streefdoel is niet alleen gerechten te bereiden van hoge kwaliteit tegen een gunstige prijs, maar ook tegemoet te komen aan de specifieke eigenheid van de klant.

Dagschotels zoals zalmplakje in graantjesmosterdsaus, biefstuk van de kogel in rode wijnsaus en kabeljauwhaasje "Dugléré" zijn enkele voorbeelden van hoe een dagelijkse maaltijd een feestelijk tintje krijgt.

Ook à la carte kan besteld worden. Enkele van de toppers zijn : traditioneel naar aloud recept geroosterde beenham ingespoten in de aderen met honing en porto vergezeld van een groentenbuffet, een koude visschotel met kreeft en andere fijne vissoorten, culinair verrassingsbrood en nog veel meer.

Luc Decuypere, een naam voor goede smaak…
 
  Bereidingen: Luc Decuypere
Tekst: ©Ann Clarysse
Kunstwerken: Mara, Miodrag, Folon, Carcan.
Hosting:
BSYS bvba

Top

 

home